Вторник, 16 Юли 2024
    
Айтос

Откриха новия плувен комплекс „Аква Дрийм“ в Айтос

  10.07.2024 15:40  

Лентата за откриването прерязаха кметът Васил Едрев и Николай Андреев
  НП

Има очаквания и за нов спортен клуб – по плувни дисциплини

Водосвет за здраве и успехи отслужи енорийски свещеник Ромил Георгиев на откриването на плувен комплекс „Аква Дрийм“ в Айтос на 10 юли т.г. Кметът на община Айтос не скри задоволството си от реализираната инвестиция и възможностите, които комплексът предоставя на айтозлии за отдих и спорт. Според него, партньорството с наемателя на комплекса Николай Андреев е чакана от години инициатива. На мястото на разрушените градски басейни са изградени две нови водни съоръжения. Единият от басейните е „малък олимпийски“ с размери 25 на 12.5 м, другият е детски, с диаметър 5 м. Това са двата басейна, в които гражданите и гостите на града се разхлаждат от началото на м. юни. Те са и основание за началото на един нов за Айтос клуб, с насоченост плувни дисциплини. „Комплексът е продължение на политиката на Община Айтос за реновиране на старата спортна база и изграждане на нови спортни съоръжения. Вярвам, че днес слагаме началото на един нов спорт – плуването“, заяви на откриването градоначалникът.

На събитието дойдоха председателят Красимир Енчев, Началника на Военен клуб – Айтос Иван Иларев и общински съветници

Николай Андреев благодари на кмета и администрацията за изключителното съдействие и разбиране и очерта три основни приоритета в бизнес стратегията си. „Взел съм под наем обекта за 10 години, инвестицията е доста голяма и вярвам, че комплексът има потенциал за развитие. Планирам изграждането на аквапарк през следващата година. Поел съм и благотворителна инициатива – тренировки с цел рехабилитация на деца с опорно-двигателни проблеми. Една от целите е създаването на спортен клуб по плуване, на база на интереса към този спорт“, заяви за НП Андреев.

Лентата за откриването на плувния комплекс прерязаха кметът и Николай Андреев. На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Айтос Красимир Енчев, общински съветници, представители на спортни клубове, много деца и граждани.

От името на Клуба по борба президентът Ружди Ахмед благодари на Андреев за жеста към младите борци на Айтос. Всеки вторник, децата от клуба провеждат тренировките си в Градската градина. След „сухите“ тренировки в градината, момчетата на треньора Октай Хасан са получили лична покана от Андреев да продължат подготовката си на басейните в плувния комплекс. Стана ясно, че Андреев също е бил борец, а сега в СКБ „Айтос“ тренира синът му.

На откриването беше и Вероника Василева – треньор по плуване, младата айтозлийка, която има компетентностите да тренира децата с опорно-двигателни проблеми. Щастлива е, че най-сетне и Айтос има водни съоръжения и желаещите да тренират не са малко. „Много млади семейства водят децата си, най-малките са на три години“, казва Вероника и благодари на Андреев за прекрасната база за провеждане на тренировките.

Професионалисти са и двамата спасители, които демонстрираха плувните си умения – и двамата са част от бургаски отбор по водна топка.