Вторник, 16 Юли 2024
    
Поморие

Възпитаници поморийското СУ „Иван Вазов“ – с блестящо представяне на матурите след 7. клас

  12.07.2024 15:35  
Възпитаници поморийското СУ „Иван Вазов“ – с блестящо представяне на матурите след 7. клас

 

Васил Казаков е възпитаник на Средно училище „Иван Вазов“ – Поморие и е единственият ученик на територията на общината, спечелил максималните 100 точки на матурите по математика след 7. клас. Резултатът от 95.5 точки на националното външно оценяване по български език и литература също поставя Васил на първо място сред завършилите седмокласници в Поморие и съставните му селища.

„Гордея се, че съм от този красив град. Благодаря на моите учители за цялата подкрепа и за всички усилия, защото без тях нямаше да постигна тези резултати. Надявам се да не ги разочаровам и да продължа да представям Поморие подобаващо“, развълнувано каза Васко на специална среща, инициирана от кмета Иван Алексиев. Момчето е възпитаник и на Литературен клуб „Звъниче“ към ЦПЛР – ОДК Поморие, носител е на редица отличия и грамоти в национални и местни формати (конкурси, олимпиади, състезания) не само по математика, но и по история, български език и литература.

Отличникът заслужено получи поздравления, подаръци и пластика с логото на общината. Като признание за своята дългогодишна работа учителките на Васил – госпожа Страволемова и госпожа Маринова също получиха почетния знак. Кметът поздрави директорката на СУ „Иван Вазов“ Петя Казакова за това, че представянето на училището значително превъзхожда средните резултати на регионално и национално ниво.

„Васил трябва да е лицето на нашата младеж и да е пример за всички подрастващи. Със своите постижения това момче показа не само своите умения и знания, но и достойнствата на своите преподаватели – госпожа Страволемова и госпожа Маринова, както и успешното ръководство на училището в лицето на госпожа Петя Казакова. Тези успехи на педагогическия колектив заслужават популяризиране, признание и благодарност“, сподели кметът Иван Алексиев в рамките на срещата.

С прекрасно представяне са и още няколко възпитаници на госпожа Страволемова, надминавайки по знания 81% от учениците в страната. Сред поморийските отличници са: Цветомир Димитров – 98.5 точки, Атанас Котавов – 97 точки, Атанас Найденов и Даниил Таран с по 96 точки.