Сряда, 17 Юли 2024
    
Бургас Мнения

Арх. Емил Бурулянов – председател на Съюза на архитектите в Бургас: Бургас може да има ново архитектурно бижу в зона „Мадика“

  13.07.2024 10:21  
Арх. Емил Бурулянов – председател на Съюза на архитектите в Бургас:  Бургас може да има ново архитектурно бижу в зона „Мадика“

Важно е да участват 200 – 300 архитекти и да извадим продукт на високо ниво, изтъкна той

 

Моника ИЛИЕВА

 

Ново архитектурно бижу може да има Бургас. Сградата ще бъде ситуирана в зона „Мадика“ и е с амбицията да се превърне в знакова за хора от архитектурния бранш. Това заяви пред „Черноморски фар“ арх. Емил Бурулянов – председател на Съюза на архитектите в Бургас.

„Имаме големи планове. Ще организираме архитектурен конкурс за някои от нашите имоти – за да покажем как трябва да се вършат нещата. Говоря за имоти, които са във владение на Бургаското дружество. Имаме намерение да направим архитектурен конкурс за концепция и обемно градоустройствено решение за един от тях. Намира се в района на КАТ – в бързоразвиващата се зона „Мадика“. Възлагам много очаквания на този конкурс, защото рядко организираме подобни. Важно е да участват 200 – 300 архитекти и да извадим продукт на много високо ниво“, коментира пред „Черноморски фар“ председателят на най-голямото дружество на архитектите – бургаското. От думите му стана ясно, че ще има част, която Съюзът на архитектите да използва – натоварена е с очаквания да се превърне в знакова за тях сграда.

ЧФ припомня, че „Мадика“ се намира северозападно от жк „Славейков“ и се счита за един от най-бързо развиващите се градски район. Там вече са реализирани немалко жилищни проекти, които се продават много добре, а цените са близо 900 евро за кв./м. Предимствата на зоната са бързият достъп от бул. „Проф. Яким Якимов“, намиращите се наблизо детска градина, училище, болница и хипермаркети.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,