Вторник, 16 Юли 2024
    
Крими

Проверките за райски газ по Черноморието продължават

  14.07.2024 09:34  
Проверките за райски газ по Черноморието продължават

Над 20 000 флакона с диазотен оксид / райски газ/, продавани на различни места по Южното Черноморие, са открити и иззети при масираните полицейски операции, проведени в последните дни от служители от отдели “Икономическа” и “Криминална полиция” към ОДМВР - Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас

Установени са общо 19 лица, продаващи балони с райски газ, на които са съставени предупредителни протоколи за спазване на изискванията - райски газ да не се продава за ползване в затворени пространства и на непълнолетни лица.

Предстои изпращане на материалите по случаите в Бургаска прокуратура, както и уведомяване на БАБХ и РЗИ за взимане на отношение в сферата им на компетентност.

Ето какво разпространиха още до медиите от дирекцията:

"Важно е да се отбележи, че ангажираните с пласирането на райски газ не остават безучастни към полицейските действия, от които търпят огромни икономически загуби. Това доведе до негативна кампания срещу проверките от полицейски служители. Подобни публикации няма да доведат до намаляване на обема и интензитета на проверките - напротив : добрата инерция и активността на полицейските действия спрямо продавачите на райски газ ще се запазят. Проверките ще продължат през целия летен сезон във всички курортни зони и по инициатива на ОДМВР - Бургас в тях ще се включат служители от БАБХ и РЗИ. Категорично линията по недопускане толерантност от страна на контролните органи ще продължи и за в бъдеще, като в действията по неутрализиране продажбата на райски газ водещи ще са елемента на изненадата и предварително придобитата информация".


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Дария Хулка, природозащитник: Още 10 години ли ще чакаме за нормални условия за животните
  14.07.2024 15:22      

Георги РУСИНОВ   Още 10 години ли ще чакаме, за да има нормални условия за б