Вторник, 16 Юли 2024
    
Бизнес Бургас

НАП и Агенция „Митници“ се обединяват в борбата с хазартната и наркотичната зависимост

  15.07.2024 13:33  
НАП и Агенция „Митници“ се обединяват в борбата с хазартната и наркотичната зависимост

                        

Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“ обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов  „Не сте сами“.

Кампанията „Не сте сами“ е създадена преди 23 години от началника на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ от Стефан Бакалов. Инициативата е насочена към превенция на наркотичната зависимост сред младежите и включва презентации и демонстрации в различни училища в цялата страна.

От няколко години, като регулаторен орган в областта на хазарта, НАП също провежда инициативи, свързани с превенция на хазартната зависимост.

Намерението на НАП и Агенция „Митници“ е с обединението на двете кампании посланието им „не на хазартната и наркотичната зависимост“ да достигне до по-широк кръг от подрастващите. За целта двете институции стартират канали в Tik-Tok и Instagram, в които младежите ще могат да видят и чуят инфлуенсъри, любими лица от малкия екран, музикалната, модната и театралната сцена. Чрез най-използваните от подрастващите социални мрежи, НАП и Агенция „Митници“ ще информират последователите си за всички новини, свързани с кампанията, предстоящи концерти и събития, а също така ще ги прави съпричастни в противодействието на наркотичната и хазартната зависимост.

Първото голямо събитие, част от обединената кампания „Не сте сами“, е на 16 август в Несебър. То се организира с подкрепата на Община Несебър. Денят ще започне с презентация на тема наркотична и хазартна зависимост, ще продължи с демонстрация с кучета, обучени в залавянето на дрога, и ще завърши с голям концерт в Стария град. На сцената ще излязат любимците на младежите Дара, Торино и Пашата, 100 кила, както и рок титаните от Б.Т.Р.

Информация за кампанията може да следите в профила на „Не сте сами“ в Tik-Tok, каналите на двете приходни агенции в YouTube и Twitter (Х), в Rakuten Viber, както и в страниците на НАП във Facebook и LinkedIn.