Сряда, 17 Юли 2024
    
Бургас

Внимание! Червен код за цялата страна

  17.07.2024 07:59  
Внимание! Червен код за цялата страна

 

Внимание, много горещо! Това предупреждение отправят синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Обявен е червен код за "много горещо" време в цялата страната за днес, сряда, 17 юли.

Внимателно вглеждане в картата, предупреждаваща за опасно високите температури показва, че крайбрежните райони са оцветени в оранжево. Това важи само за някои части на областите Варна, Бургас и Добрич.

Времето ще се задържи слънчево и много горещо. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 32° и 35°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Топло, с максимална температура на височина 1200 m около 33°, на 2000 m - около 25°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В четвъртък в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност, но само на места в северните и планинските райони ще превали и прегърми. Дневните температури там ще са с два-три градуса по-ниски, но в югоизточните райони все още ще са около и над 40°.

През втората половина от тази седмица ни очакват локални интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, предупреждават още от НИМХ.

 

 

 


Бургас
Общество
Любопитно
Любопитно