Сряда, 17 Юли 2024
    
Мнения

Пеевски: Не преговаряме с носителите на пачките и пуделите!

  17.07.2024 10:06  
Пеевски: Не преговаряме с носителите на пачките и пуделите!

С носителите на пачките и пуделите в никакъв случай няма да преговаряме изобщо! Така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори на въпрос дали ще преговаря с ПП-ДБ относно тяхната антикорупционна декларация.

"Предложили са абсурдни неща – хората, чиято шефка на митниците още е в ареста, да предлагат антикорупционно законодателство – нека да бъдем сериозни. С тези хора ние няма да разговаряме", категоричен бе той.

Пеевски каза, че не знае кога ще бъде следващото заседание на Централния съвет на ДПС и не коментира поредния депутат, напуснал парламентарната група.

"Тази тема не ме интересува, ние си работим. Който иска да си прави Централен съвет, да си прави. Аз съм председател на ДПС. Прочетете устава, този съвет нищо не решава", посочи Пеевски.

Той подчерта, че ни най-малко не се притеснява от продължаващото отцепване на депутати: "Това са хора, които не работят за хората и го показват, ние всеки ден работим контактно с всичките си структури."

"Важните теми са за държавата ни, а някои хора летят. Вчера видяхте ли какво се случва - рекламни полети на спасители. Някой харчи парите, вместо да летят вертолети, се харчат да се снима в рекламни екипчета като мажоретка. Той защо не е на пожарите и не върши работа? А лети и казва - от въздуха не мога да кажа какво да правя. Ами да вземе да кацне този човек, да вземе да даде този мандат, после третия и ако има нещо да го правим - да го правим", заяви Пеевски по адрес на президента Румен Радев.