Сряда, 17 Юли 2024
    
Общество

Избраха ръководствата и членовете на постоянните комисии в 50-ото Народно събрание

  17.07.2024 13:41  
Избраха ръководствата и членовете на постоянните комисии в 50-ото Народно събрание

Избраха ръководствата и членовете на постоянните комисии в 50-ото Народно събрание.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисoв отново оглави Комисията по външна политика към Народното събрание. Той беше избран със 174 гласа "за", 26 гласа "против" и 4 гласа "въздържали се". Негови заместници на председателския пост ще са Екатерина Захариева от ГЕРБ, Кирил Тодоров от "Възраждане", Джем Яменов от ДПС и Тошко Йорданов от ИТН.

Байрам Байрам от ДПС пък застава начело на Бюджетната комисия. Негови заместници ще са Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от ПП-ДБ и Йордан Тодоров от "Възраждане".

Членове на комисията от ГЕРБ са: Александър Иванов, Делян Добрев, Жечо Станков, Десислава Танева Красимир Вълчев, Красен Кръстев и Теменужка Петкова; от ПП-ДБ: Асен Василев, Венко Сабрутев, Ивайло Шотев и Мартин Димитров; от "Възраждане": Цончо Ганев, Йордан Тодоров, Димо Дренчев и Климент Шопов; от ДПС:  Йордан Цонев и Елван Гюркаш; от БСП: Драгомир Сойнев и Петър Кънев; от ИТН; Тошко Йорданов и Христинка Иванова. 

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС беше избран за председател на Енергийната комисия. Зам.-председатели са депутатите Радослав Рибарски от ПП-ДБ, Искра Михайлова от “Възраждане”, Драгомир Стойнев от БСП и Павела Митова от ИТН.

В парламентарната комисия по енергетика като членове от ГЕРБ-СДС влизат депутатите: Александър Ненков, Делян Добрев, Жечо Станков, Мария Белова и Красен Кръстев.

От ПП-ДБ са: Рибарски, Венко Сабрутев, Васил Стефанов и Йордан Терзийски; от “Възраждане”: Михайлова, Йордан Тодоров, Димитър Гюрев и Даниел Проданов; от ДПС: Станислав Анастасов, Халил Летифов и Надя Петрова; от БСП Стойнев, а от ИТН - Александър Вълчев и Митова. 

Източник: БГНЕС


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,