Сряда, 17 Юли 2024
    
Бизнес Бургас

За развитие на ИТ сектора в региона: Община Бургас и Телерик Академия си партнират

  17.07.2024 17:55  
За развитие на ИТ сектора в региона: Община Бургас и Телерик Академия си партнират

За развитие на ИТ сектора в региона: Община Бургас и Телерик Академия си партнират

Община Бургас и водещата трейнинг компания за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ сектора – Телерик Академия, обявяват своето по-тясно сътрудничество за развитие на ИТ сектора в региона. Целта е да се развие бизнесът в Бургас и региона чрез подготвени кадри, които да подкрепят ИТ сектора и дигитализацията на малките и средни предприятия. От друга страна стремежът е повече хора да останат или да се върнат в региона, заради възможността за работа в конкурентни условия.

Телерик Академия е предпочитан партньор на Община Бургас заради доказаното качество на обученията вече близо 15 години, подготовката на ИТ таланти от най-високо качество с 6-месечните Alpha програми, надграждане на уменията на специалисти в дадена област с 3-месечните Upskill и двуседмичните Sprint обучения.

„Партньорството ни с Телерик Академия ще подпомогне развитието на бизнеса с подготвени кадри, които да се реализират тук и ще допринесе за развитието на ИТ сектора. От друга страна, повече хора ще останат в Бургас и региона, като ще могат да се реализират в престижен сектор и ще получат възможност да постигнат добър баланс между работа и личен живот“, сподели кметът Димитър Николов.

„За близо 15 години през Alpha програмите на Телерик Академия минават над 2 300 курсисти, като почти всички успешно се реализират в сектора. Радваме се, че като обучителна организация имаме възможност да помагаме на хората да стартират мечтаната от тях кариера, а в последните години добавихме и възможността това да се случи от всяка точка на света, тъй като обученията са изцяло онлайн. Партньорството ни с Община Бургас е логично продължение на мисията на Телерик Академия да подпомага развитието на хората, както и това на ИТ екосистемата. Регионалното развитие на ИТ сектора е важно за цялата икономика на България, като целта е да излезем от стигмата, че добрите професии са само в София и да проправим път за развитие на местната икономика“, добави Александра Мечкова – главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

Курсовете на Академията са изцяло онлайн, така че всеки, който има интерес към сферата, може да следи отворените програми за най-търсените езици (C#, Java, JavaScript, Python) и сроковете за прием и да кандидатства. За всички без познания в програмирането, Телерик Академия предоставя и безплатна възможност да проверят дали то е за тях и да се подготвят за приемните изпити без риск - с материалите за самоподготовка и консултации с лектори в предварително определени за това дни и часове.

След успешно издържан входящ изпит, курсистите продължават своето обучение в Alpha. С над 800 часа онлайн лекции и практика те преминават интензивно обучение и усвояват търсени технологични и меки умения. Всичко научено се прилага в разработка на реални приложения, които стават част от портфолиото им – атестат пред бъдещите им работодатели. Курсистите винаги имат до себе си човек, до когото могат да се допитат и да получат обратна връзка и подкрепа. Екипът в програмата включва над 15 човека - трейнъри, ментори, кариерен коуч, програмен координатор.

Заедно с технологичните знания, меките умения са едни от най-търсените от компаниите днес и извеждат кандидатите с една стъпка пред останалите. С помощта на кариерен коуч участниците се подготвят за процеса по търсене и кандидатстване за работа, изготвяне на CV и участие в интервюта. Курсистите могат да разчитат на тази подкрепа до 6 месеца след завършване на програмата.

92% от курсистите в Alpha програмите нямат никакъв опит или имат само начални умения по програмиране преди старта на обучението. 82% сменят кариерния път, някои от тях имат по 20 години опит в различна сфера. Въпреки това след завършване, активно търсещите работа успяват да започнат такава в рамките на 6 месеца. По данни от декември 2023 г. 96% от компаниите – партньори на Телерик Академия, предпочитат таланта, подготвен в Академията, пред други кандидати.

Допълнителна информация може да намерите на:

https://www.burgas.bg/bg/telerik-akademiya/tehnologichnite-obucheniya-za-tvoyata-uspeshna-kariera

ww.telerikacademy.com

https://www.facebook.com/TelerikAcademy

https://www.linkedin.com/company/telerik-academy/

 

 

За Телерик Академия

 

Телерик Академия e водещата трейнинг организация в България с фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ специалисти. Обученията в Телерик Академия подпомагат кариерния старт на младши талант с програмите на Telerik Academy Alpha и кариерното развитие на професионалисти с опит с курсовете на Telerik Academy Upskill и Telerik Academy Sprint, както и растежа и успеха на ИТ компаниите у нас.

С общност от над 160 хил. души, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България. През последните две години компанията отбелязва 30% средногодишен ръст на приходите и само през 2022 г. Академията отбелязва 35% ръст на кандидатите. Телерик Академия е носител на редица отличия, сред които награди от Forbes за „Компания на годината“ и „Работодател на година. Тя е и сред топ 30 на най-печелившите и най-бързо развиващите се ИТ компании в България за 2023 г., според годишната класация Digitalk101 на Капитал. Научете повече на telerikacademy.com.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Маруся Любчева:  Струва ми се че заживяхме в режим на външно управление
  17.07.2024 12:15      

Маруся Иванова Любчева е български политик, родена на 20 юли 1949 г., в с. Митровци,