Четвъртък, 18 Юли 2024
    
Общество

Пожарът в село Воден е локализиран

  18.07.2024 08:02  
Пожарът в село Воден е локализиран

Цяла нощ продължи борбата с огъня край ямболското село Воден. В късния следобед вчера жителите му бяха евакуирани, включително и обитателите на дом за възрастни хора. Няма пострадали, но част от къщите са изгорели. По информация на екипите на терен пожарът е локализиран и изолиран.

"Към момента, благодарение на упоритата работа на терен, пожарите са локализирани и изолирани. Рано сутринта температурите са ниски и се надяваме в следващите часове да потушим всички огнища", заяви подполковник Иван Иванов. 



Тази нощ в населеното място е възстановено електричеството.

Част от жителите на селото го напуснаха още в сряда след преживения ужас. Пламъците стигнаха къщите, а хората се лутаха без помощта на институциите. Десетки са изгорелите къщи.

Екипи на "Жандармерия"-та охраняваха подстъпите към селото, а в борбата с огъня се включи и 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Хеликоптер Ми-17, който участваше в гасенето на пожара край пловдивското село Отец Паисиево, също беше пренасочен към село Воден.

Два хеликоптера от Чехия кацнаха снощи на летище Пловдив. От Турция също изпратиха 20 екипа с техника, които да помагат в борбата с огъня у нас. Те пристигнаха късно снощи и вече са пренасочени към вътрешността на страната, където е необходимo допълнително подсилване на първата линия срещу огнената стихия.