Четвъртък, 18 Юли 2024
    
Мнения Созопол

Тихомир Янакиев с думи на празника: Благодаря, че възпитавате децата си в любов към Созопол!

  18.07.2024 10:09  
Тихомир Янакиев с думи на празника: Благодаря, че възпитавате децата си в любов към Созопол!

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, заместник-кметовете Андрей Николов и Тодор Дамянов и председателят на общинския съвет Станимир Андонов посрещнаха скъпи гости на празника на града. За деня на Света Марина пристигна вицепрезидентът на Р България Илияна Йотова.  Областният управител на област Бургас Мария Нейкова също уважи събитието като голям приятел на Созопол.

Вечерта започна с химна на България и с филм за Созопол, който трогна публиката.

„В този празничен ден съм изключително горд като кмет и като гражданин на Созопол да ви поздравя с нашия празник. Созопол е градът на красивите плажове и топлото море, град с хилядолетна история с много превратности, възходи и падения. Той е притегателно място на множество творци и таланти. Созопол е градът, в който всички се завръщат.

Благодаря на хората на Созопол, защото те са туптящото сърце на този град. Благодаря им за добротата, за сърдечността, за отдадеността, за красивите усмивки, с които посрещат нашите гости. Но най-вече искам да им благодаря за това, че са възпитали децата си, дори и когато животът им е наложил да са надалече, да  носят града в сърцата си и да обичат Созопол безкрайно. Честит празник!„

С тези думи приветства официалните гости и множеството жители и гости кметът Тихомир Янакиев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова нарече Созопол свой любим град. Тя отбеляза, че почти няма в Европа , а и по света град, създаден 5 хиляди години  преди новата ера и го нарече „музей на света“.  „Въпреки, че това създава трудности всеки път, когато искате да построите нещо и археолозите ви спират, Вие продължавате напред. Чуваме думата „резерват“, но Созопол е град, в който младостта не отминава, дишащ град“.  Така  определи вицепрезидентът Созопол.

В празничната вечер беше отличен и един изключителен човек, който 35 години разкрива скритите  богатства на града. Директорът на Археологическия музей и на Общинския културен институт Димитър Недев получи почетен плакет и грамота за разкриване, опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на Созопол.

Летният театър „Аполония“ не успя да побере всички желаещи да видят концерта на Петя Панева, която огласи нощта с най-красивите песни от българския фолклор.