Четвъртък, 18 Юли 2024
    
Царево

Започва основен ремонт на пътя Царево-Бродилово

  18.07.2024 10:46  
Започва основен ремонт на пътя Царево-Бродилово

С водосвет и първа копка, днес започна ремонт на пътя Царево-Бродилово.

 Събитието уважиха кметът на община Царево Марин Киров,  Таня Янчева - Председател на Общински съвет Царево, Мария Конярова секретар на общината, зам.-кметът г-н Стоянов, кметът на село Бродилово -Костадин Стоев, представители от фирмата изпълнител и представители от техническия надзор.

Обектът включва рехабилитация на общинския път чрез метода на студено рециклиране. С реконструкцията на пътя се цели чрез възстановяване и замяна на конструктивни и геометрични елементи и съоръжения и изпълнението на нови такива, да се увеличи, устойчивостта и трайността на пътя и съоръженията към него. Рехабилитацията на общинския път с. Бродилово – Царево цели да се подобрят транспортно – експлоатационните качества и се осигурят по-добри условия за удобен, безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари.

“Вярвам, че трябва да развием община Царево, всички населени места. Това не може да се случи без пътища и инфраструктура. Реализираме проекта за път до с. Фазаново, днес правим първа копка на пътя за с. Бродилово, предстои основен ремонт и на пътя за с. Лозенец. Местните хора го заслужават, а туристите ще бъдат привлечени от магията на Странджа и морето. Гордея се с екипа в общината, защото само за няколко месеца след началото на мандата успяхме да привлечем огромен ресурс за реализиране на тези големи проекти.” заяви кметът Марин Киров.