Четвъртък, 18 Юли 2024
    
Общество

Пеевски иска председателски съвет с министри - НС да помогне за борбата с пожарите

  18.07.2024 10:58  
Пеевски иска председателски съвет с министри - НС да помогне за борбата с пожарите

Ще внесем предложение до председателя на НС да има председателски съвет, където да поканим отговорните министри. Да видим от какво има нужда държавата, ако трябва корекция на бюджета да направи предложение МС, да се купят хеликоптери, да се отпуснат средства.

Това обяви в парламентарните кулоари шефът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Мотивът за искането му са тежките условия в борбата с пожарите, обхванали страната.

Според него положението е "чудовищно".

Депутатът даде положителна оценка на изпълнителната власт. "Правителството си е на мястото. Премиерът, вътрешният министър, военният министър - хората работиха, но нямат нищо, с което да работят. Машини няма. За мен положението е брутално откъм техническа гледна точка", заяви още Пеевски.

Той благодари на Турция и Чехия за помощта, но настоя, че и парламентът трябва да си свърши работата. Според него Комисията по бедствия и аварии към МВР трябва да отпусне средства на пострадалите и останали без дом хора.

Пеевски продължи и с критиките към президента Румен Радев. "Отишъл е на прием, човекът се разхожда, съвет по национална сигурност не свиква, държавата гори", атакува той.