Четвъртък, 18 Юли 2024
    
Общество

Росен Желязков: ГЕРБ-СДС няма да подкрепи трети мандат

  18.07.2024 13:02  
Росен Желязков: ГЕРБ-СДС няма да подкрепи трети мандат

Позицията на ГЕРБ-СДС остава непроменена и няма да подкрепи трети мандат. Това е позицията на коалицията, заяви пред журналисти в парламента Росен Желязков.

„Вчера заявихме, че ако в рамките на това Народно събрание се сформира мнозинство за излъчване на кабинет, независимо с кой мандат, ние бихме подкрепяли всички антикорупционни инициативи“, каза той и добави:

„Правителство с втория или третия мандат, след като политическата логика беше нарушена още при съставянето на проектокабинета с първия мандат и обявяването на по-голямата част от политическите партии и коалиции за опозиция, всъщност промени изцяло политическата логика да се борят политическите субекти за власт, а не за опозиция“.

Заиграването със съдбата често поднася изненади, както стана с отиването до второ място на ПП/ДБ, които преди това се бяха обявили за опозиция, а впоследствие се принудиха да търсят подкрепа за втория мандат, изтъкна още той.

Желязков бе доволен, че тонът в разговорите е станал доста по-умерен и това ще е добър опит за предстоящата предизборна кампания, която трябва да бъде повече насочена към търсене на решения, а не към противопоставяне.