Четвъртък, 18 Юли 2024
    
Бургас Камено

Асоциацията на зърнопроизводителите се включва в битката с огнения ад

  18.07.2024 13:42  
Асоциацията на зърнопроизводителите се включва в битката с огнения ад

Изпратихме в ГД ПБЗН списък с координатори във всеки регион на страната, за да бъдат връзката в едно евентуално звено между пожарната и нашите колеги по места, които имат техника - багери, трактори, водоноски, имат откъде да взимат вода. Това каза в “Денят започва” Илия Проданов - председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, по повод решението на асоциацията да помогнат в гасенето на пожарите, които бушуват в страната.

“Такава организация е създадена в някои райони на страната още преди 15 дни - Разград, Хасково, Генерал Тошево. Нашите организации по места са проявили самоинициатива и заедно с местната власт на направили щабове, които работят успешно”, допълни той.

„С големи благодарности сме към земеделския производител- Николай Димов и неговия син - Димитър Димов, че спасиха село Горска поляна от огнения ад. Дано всички са като тях!“. Това написаха в социалната мрежа под информацията на Илия Проданов за това какво е свършено за се помага при  пожари. Да не говорим, че от началото на жътвената кампания от НАЗ  апелират за по-голямо внимание от  страна на населението.

„Излъчени са 21 координатори от различни региони, които да окажат съдействие на службите за пожарна безопасност при необходимост и да изпратят доброволци с машини.

Земеделските производители разполагат със селскостопанска техника, която може да бъде от полза при тегленето на водоноски и прокарването на просеки в необходимите местности, за да се предотврати разпространението на огъня и да се защитят земеделските земи, горите и домовете на хората“, обяви в социалната мрежа Проданов и посочи телефони, на които могат и граждани да звънят за помощ при нужда.