Четвъртък, 18 Юли 2024
    
Бургас

При засилени мерки за сигурност! Започна възпоменателната церемония на Летище Бургас в памет на загиналите в атентата

  18.07.2024 18:00  
При засилени мерки за сигурност! Започна възпоменателната церемония на Летище Бургас в памет на загиналите в атентата

С минута мълчание, поднасяне на венци и цветя започна церемонията в памет на загиналите при атентата на летището в Бургас. Днес се отбелязват 12 години от експлозията, убила шестима - българин и петима израелски туристи.

Церемонията по отбелязване годишнината в памет на жертвите се провежда до мястото на атентата, където е издигнат мемориален паметник.

Събитието протича при засилени мерки за сигурност. Районът е отцепен, проверяват се колите на всички, влизащи на територията на летището. В охраната са включени и снайперисти.

За възпоменаталента церемония на Летище-Бургас пристигнаха Негово превъзходиелство Йоси Леви Сфари, посланик на Израел у нас, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, областният управител на Бургаска област Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, генерал Венцислав Мутафчийски, Цветан Цветанов министър по времето на атентата, прокурори, представители на Летище Бургас, на Областната дирекция на МВР-Бургас, общественици, политици, представители на опечалените семейства, представители на еврейската общност и др. На мястото пристигна и бащата на българския шофьор Мустафа Кисьов, който загина при терористичния акт. 


Анкета

Мнения

Мнения Созопол
Тихомир Янакиев с думи на празника: Благодаря, че възпитавате децата си в любов към Созопол!
  18.07.2024 10:09      

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, заместник-кметовете Андрей Николов и Тодор Дамянов и пр