Събота, 20 Юли 2024
    
Общество Спорт

Отиде си легенда в бургаската спортна журналистика

  20.07.2024 17:17  

Стефан Кацаров по време на тържеството на 100 -годишнината на вестника
  Татяна Байкушева

Още един журналист от голямата школа на „Черноморски фар“ се пресели в небесната редакция. Стефан Кацаров-спортната енциклопедия на Бургас и региона,  си тръгна от този свят днес, съобщиха негови роднини.

Кацара, както бе известен, описа стотици бургаски спортисти и тяхните успехи- олимпийски, световни, европейски и национални. Беше  сърцато отдаден на спорта и  любимия си футбол.

Отразяваше с любов и душа всеки мач на бургаските отбори.

След като се пенсионира продължаваше да работи като вестникопродавач и  да говори за спорт, защото той бе душата му.

Сега ще продължи да пише спортни дописки и да говори за резултати там горе!

Стефан Кацаров започва работа във „Фар-а“ през далечната 1975 година. Преди това е работил като репортер във Варна. Оттам се заражда и страстта му по журналистиката, с която си изкарва прехраната в продължение на над три десетилетия.

Всичко започва, когато е приет във ВИНС през 1970 година. Във висшето учебно заведение е имало и курс по журналистика, а Кацаров е насочен към него от свой приятел, който е забелязал таланта му да умее да пише. Справя се повече от отлично на въпросния курс и по негови думи оттогава започва дългата му връзка с  журналистиката. След това започва да сътрудничи на областния вестник на Варна - „Народно дело“, както и по-рядко за вестник „Комсомолски“. Животът го тласка към Бургас, където се присъединява в редиците на „Черноморски фар“ на 1 юли 1975 година, работейки до 21 декември 1999 година, без да напусне през всичкото това време медията и да започне работа в друга.

 

Почивай в мир!

От екипа на „Черноморски фар“

Прогребението ще бъде утре/неделя/ в 11 часа на Бургаските гробища.