Неделя, 21 Юли 2024
    
Айтос

Ремонтираха основно още две айтоски улици

  21.07.2024 09:36  
 Ремонтираха основно още две айтоски улици

Община Айтос приключи основния ремонт на още две градски улици. 1906 кв.м улични и 899 кв.м тротоарни настилки са изградени по общински проект „Реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“, гр. Айтос“, на обща стойност в размер на 214 725.57 лв. без ДДС.

Договорът за финансиране е тристранен – между Общината, Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ – Айтос за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Финансирането е по Стратегията за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на СНЦ „МИГ-Айтос“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Резултатът е създаване на привлекателна градска среда, подобряване на достъпа до обществени услуги и подобряването на екологичната среда чрез реконструиране и рехабилитиране на двете градски улици. И още – подобрена техническа инфраструктура, осигуряване на условия за безопасност на движението; достъпна среда, включително за хора с увреждания.