Неделя, 21 Юли 2024
    
Култура Мнения

Теодора Велева – TEDDY VL: Сцената на „Бургас и морето“ ще ми даде възможността да покажа това, което мога

  21.07.2024 16:39  
Теодора Велева – TEDDY VL: Сцената на „Бургас и морето“ ще ми даде възможността да покажа това, което мога

Теодора Велева, известна с артистичния си псевдоним TEDDY VL, е талантливо шестнадесетгодишно момиче, което не само изпълнява, но и сама създава своя музика. Тя току-що издаде нова оригинална песен, която се отличава със свое красиво поп R&B звучене и пренася слушателя в приятно лятно настроение. Песента Losing my mind вече е една от десетте финалистки в първото издание на националния конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“. Този конкурс е насочен към откриването и подкрепата на талантливи млади изпълнители и представлява своеобразно продължение на дългогодишната традиция на популярния конкурс „Бургас и морето“.

От самото начало на своята музикална кариера TEDDY VL показва изключителен талант и упоритост. Тя започва да посещава уроци по пеене на само четири години и с течение на времето се утвърждава като лауреат на много конкурси и фестивали. Теодора представя България на международния конкурс SanremoJunior в Италия през 2017 година, където завоюва трето място. Тя повтори своето участие в конкурса през 2022 година и през 2023 година получи бронзов медал на Европейския шампионат по сценични изкуства Performer Cup в Рим, Италия.

Песента Losing my mind е вече налична за слушане на всички водещи дигитални платформи. Не пропускайте възможността да видите изпълнението на TEDDY VL на финалната конкурсна вечер на „Бургас и морето“ за млади изпълнители, която ще се проведе на 27 юли 2024 година в Културен дом НХК от 19:00 часа. Това е изключителна възможност да се насладите на младежкия талант и свежест в българската музикална сцена.

 

– Теодора, кое Ви амбицира да участвате в първото издание на новия фестивал за млади таланти „Бургас и морето“?

– Когато разбрах, че ще имам възможността да представя своя песен на такъв престижен за България конкурс, много се развълнувах. Много ми хареса това, че конкурсът не ни ограничава от гледна точка на език или стил и можем да покажем себе си и да се представим като нови артисти.

– Мислите ли, че това ще помогне на кариерата Ви?

– Вярвам, че ще ми е от полза. Когато конкурс като „Бургас и морето“ застане зад теб, това при всички положения е една много добра оценка за мен. Сцената на „Бургас и морето“ ще ми даде възможността да покажа това, което мога, пред повече хора. Надявам се, че точно на този престижен конкурс хората ще могат да се докоснат до моята музика и ще ме направи много щастлива, ако успея да ги развълнувам.

– Трудно ли се пише музика за млади хора?

– За мен лично няма нищо трудно – когато творя, просто споделям това, което аз мисля и разказвам как аз виждам нещата. Когато ти самият си млад и преминаваш през изпитания, емоции и тръпки, всичко, което трябва да направиш е само да превърнеш тези чувства в музика. А когато и слушателят ти е млад, е още по-лесно да се припознае в тях.

– Кое е онова, което е нужно, за да стане една песен хит?

– Според мен един хит трябва да има задължително добър ритъм. Ритъм, който веднага ще те хване и ще те накара да започнеш да си тактуваш. И също много важно е да има запомняща се мелодия. Като я чуеш веднъж, два пъти, после да не можеш да спреш да си я пееш. Има ли една песен тези 2 неща даже не е от такова голямо значение какъв е текстът. Има много песни, в които се повтарят през цялото време по 1-2 изречения, или текстът им не е кой знае колко дълбок, не че трябва да бъде, а са големи хитове и се слушат много, именно заради хващащия им ритъм и лесно запомнящата се мелодия.

– Какви стилове харесват сега младите хора?

– Както всяко нещо, това зависи от човека. Много от моите приятели слушат главно поп и рап. Но има много групи от хора на моята възраст, които правят рок и метъл музика и събират цели тълпи по концертите им, така че бих казала, че и този жанр все още е доста слушан от младите.

– Каква е разликата между конкурсите в България и Италия?

– На първо място италианската публика е десетина пъти по-многобройна и имаш по-голяма възможност да бъдеш забелязан, защото все пак в Италия музикалната индустрия е значително по развита от българската. Също така и емоцията, че си на непознато и ново място, където хората имат различно виждане за музиката и различна култура. Прекрасно беше да застана на тази емблематична за всички италианци сцена в театър „Аристон“ и да пея със симфоничен оркестър. Това е несравнимо усещане. Тръпката от живата музика, която те кара да настръхваш, е още по-голяма, когато си на същата сцена и тези хора свирят специално за твоето изпълнение. Зад конкурси от ранга на SanremoJunior и Performer Cup, също така стоят екипи от големи професионалисти, които до последно се грижат за всеки един детайл – озвучаване, осветление, декори и други удобства. Това със сигурност оказва влияние върху цялостното усещане за конкурса и го поставя на по-високо ниво.

– Трябва ли да се премине през риалити музикален формат, за да се стане звезда?

– Участието в риалити формат дава със сигурност голяма популярност, все пак те гледа цялата държава и не само. При всички случаи те са една добра реклама и възможност да те забележат, но със сигурност това не е единственият начин. Много често славата от подобно участие е само краткотрайна и този първоначален тласък не е всичко необходимо, за да успее един изпълнител. Трябва много труд и славата ти не е гарантирана само заради участието в такъв формат. Вярвам, че когато човек е упорит и преследва мечтите си, при всички положения нещата ще се случат рано или късно.


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Теодора Велева – TEDDY VL: Сцената на „Бургас и морето“ ще ми даде възможността да покажа това, което мога
  21.07.2024 16:39      

Теодора Велева, известна с артистичния си псевдоним TEDDY VL, е талантливо шестн