Понеделник, 22 Юли 2024
    
Култура

Йордан Камджалов и Плевенската филхармония с лятно турне по морето/Вижте датите и градовете/

  22.07.2024 10:38  
Йордан Камджалов и Плевенската филхармония с лятно турне по морето/Вижте датите и градовете/

От Созопол към сцените на Карнобат, Бургас и Несебър продължава националното турне „Музикална магия“ на Плевенската филхармония с диригент маестро Йордан Камджалов. Солист на концертите в тази впечатляваща програма е феноменалният кларинетист Атанас Маринов, българин, живеещ в Швейцария, подкрепен от фондация „Йордан Камджалов”.

Ценителите на музиката ще чуят шедьоври от класиката и романтизма. Програмата е изключително завладяваща, включва произведения-бисове, част от които за първи път ще звучат в залите и летните театри по време на турнето в тези градове. Концепцията абсолютно отразява енергията на заглавието „Музикална магия”, изпълнява мисията на изкуството „да докосва хората”, да ги вдига спонтанно на крака и да ги кара да аплодират във възторг солиста и оркестъра, водени от маестро Камджалов. Публиката ще има възможност да чуе произведения от Панчо Владигеров, Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски и др.

Изключително впечатляващо е изпълнението на цигулкови произведения на Паганини от солиста Атанас Маринов, ненадминат талант на кларинета, признат с невероятната си виртуозност в цял свят. Той със своята музикална харизма и кадифен тон предизвиква публиката да желае още изпълнения дори след края на официалната програма. Бисер в „Музикална магия” е „Притури се планината”, интерпретация за соло кларинет и оркестър – музикален момент, който почитателите на българската музика и оркестровото изкуство могат да оценят на живо.

Концертите са без антракт, водят се лично от маестро Камджалов, който създава вдъхновяваща и съкровена връзка между публиката и артист-изпълнителите.

Очаквайте Плевенска филхармония с „Музикална магия” 2024 на сцените в цяла България:

22 юли – Созопол, Амфитеатър „Аполония”, 21:00 ч.

24 юли – Карнобат, НЧ „Димитър Полянов”, 19:00 ч.

25 юли – Бургас, Военен клуб, 20:00 ч.

26 юли – Несебър, Артиум център, 20:00 ч.

10 септември – Ямбол, Лятно кино, 19:00 ч.

11 септември – Сливен, Крепост Туида, 19:00 ч.

12 септември – Кюстендил, Общински театър, 19:00 ч.

---
Турнето на Плевенска филхармония под диригентството на маестро Йордан Камджалов „Mузикална магия“ 2024 е посветено на 70-годишнината от създаването на оркестъра.