Събота, 27 Юли 2024
    
Крими Средец

Мъж с резачка скъса електропровод и подпали пожар в Странджа, слух обвини мигранти

  24.07.2024 11:44  
Мъж с резачка скъса електропровод и подпали пожар в Странджа, слух обвини мигранти

Мъж с резачка скъса електропровод и  причини пожар в село Тракийци край Средец. В следствие на огъня са изгорели съседни места и две необитаеми къщи заедно с постройки към тях.

Огънят е потушен от четири противопожарни екипа / два от РСПБЗН - Средец и два от РСПБЗН – Бургас/. В резултат на полицейските действия е установено, че пожара е причинен по непредпазливост от 57 годишен бургазлия, който рязал клон на дърво, скъсал електропровод. Причинителят на пожара е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Средец.

От ОДМВР-Бургас подчертават, че не мигрнати са причина за този пожар, както се тиражираше веднага след като пожара се разрастна.

Ръководството на ОДМВР – Бургас апелира и към гражданите да са изключително внимателни при работата на открито и при извършването на дейности, които могат да предизвикат пожар. Предстоят едни от най-критичните летни седмици с високи температури и огромни площи със суха трева и растителност, като отговорността за недопускане на критични ситуации е обща – и на компетентните служби, и на обикновените граждани!


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Българският писател и парижанин Димо Райков с думи за откриването на Олимпиадата
  27.07.2024 12:41      

Българският писател Димо Райков, който е роден в Малко Търново, но от 35 години живее в г