Събота, 27 Юли 2024
    
Несебър

Започва благоустрояване на квартал „Възела“ в Слънчев бряг

  24.07.2024 17:07  
 Започва благоустрояване на квартал „Възела“ в Слънчев бряг

Приключи строителството на тротоари по дължината на една от основните улици в квартал „Възела“ – Слънчев бряг –запад.

С това се поставя началото на благоустрояване на района и свързаните с това дейности, основната част от които   ще стартират след приемане на окончателните промени в проекта за обновяване на визия на квартала.

Планът на общината беше представен и премина две обществени осъждания в рамките на няколко месеца. В периода между тях бяха разгледани множество предложения, внесени от представители на живущите на територията на квартала. Част от препоръките са заложени в  окончателния проект, тъй като са оценени като полезни за общността и допустими за реализация според градоустройствените норми.

Преди началото на строителните дейности се очаква  жителите на квартала, които са собственици на нерегламентирано поставени  гаражни клетки и  други поставяеми  конструкции, сами да инициират дейностите по разчистване на общинските терени.

„Благоустрояването на „Възела“ е крайно наложително. Общата визия на района към момента не е добра, а това дава негативно усещане както сред   гостите, така и сред  собствениците на жилища в квартала. Последната ми среща със съгражданите там премина в конструктивен и съдържателен разговор относно необходимостта от  качествена промяна в облика на района. Всички  жители са  с положителна нагласа и дават висока оценка на мерките, които общината предприема за благоустрояването на “Възела“. – коментира кметът на община Несебър  Николай Димитров.

В хода на дейностите ще бъде изпълнен проект за ново улично осветление; планиран е цялостен ремонт на вътрешно кварталната улична мрежа;  оформяне на пешеходни зони; строителство на детска и спортна площадка, фитнес на открито и кът за тихи игри. Планирани са  широки затревени и зацветени пространства и зелен шумоизолиращ пояс от дървесни видове, които ще осигурят прохлада и усещане за близост с природата.

В  проекта  е  заложено строителството на над 340 паркоместа, предназначени за жителите на квартала.

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Българският писател и парижанин Димо Райков с думи за откриването на Олимпиадата
  27.07.2024 12:41      

Българският писател Димо Райков, който е роден в Малко Търново, но от 35 години живее в г