Неделя, 01 Сеп 2024
    
Бургас Култура

Днес и утре два формата на „Бургас и морето“

  27.07.2024 09:52  
Днес и утре два формата на „Бургас и морето“

Този уикенд ще се проведат двата формата на "Бургас и морето", които ще представят тази година българската авторска музика. В съботната вечер, 27 юли от 19.00 часа в Културен дом НХК, ще бъде новият формат за млади изпълинтели. Той е своеобразно продължение на запазената марка на конкурса и е насочен изцяло към подкрепа и откриване на талантливи млади изпълнители.

Дарина Маркова, Кристиана Кирилова, Кристиян Грънчаров, Максим Ялнъзов, Мария Великова, Натали Ангелова, Соня Вангелова, Теодора Велева, групите "Scarlet Clouds" и "Fifth Hour" са музикантите, които стигнаха до финалния етап на конкурса за млади изпълнители „Бургас и морето“.

Младите певци следва да представят две песни: нова авторска песен – същата, с която са се явили на предварителния подбор, и кавър на песен от фонда на Национален конкурс за песен „Бургас и морето“. Победителят ще получи професионален звукозапис в студио, изготвяне на видео, радио, телевизионна и онлайн реклама на песента.

Специален музикален рецитал на "Бургас и морето за млади изпълнители" ще изнесе италианската поп звезда Давиде Локатели.  Гост-изпълнители, известни ментори и международно жури, са само част от изненадите, които очакват участниците и зрителите в залата на НХК в съботната вечер.

Добре познатият на всички меломани Национален конкурс за песен "Бургас и морето" ще се проведе в неделя, 28 юли от 20.30 часа на сцената на Летния театър. Изпълнителите на 10-те песни финалисти са: Симеон Славев, Нейко Генчев, Яница Кънева, Дует Аморе, Теди Русева - Тиара, Георги Костадинов, ВА "Фортисимо", Огнян Георгиев, ВА "HighLight" и Илия Ангелов.

По традиция на финалната конкурсна вечер зрителите в Летния театър ще имат възможността да изберат своята любима песен, а професионално жури ще класира песните на първите три места. Своя глас за любимата си песен може да дадете и вие в сайта на конкурса: www.burgasimoreto.org, в секция "Гласувай", до 20.00 часа днес, 26 юли. С вашите гласове ще бъде излъчена наградата на онлайн слушателите.

Рецитал по време на конкурса ще изнесе един от любимите български дуети - ШИК.

 

Ето и кога са последните курсове на автобусите:

Линия Б11 - "Меден рудник" - "Изгрев"

- от "Меден рудник" - 23:15 ч.
- от "Изгрев" - 23:15 ч.

Линия Б12 - "Меден рудник" - "Славейков"

- от "Меден рудник" - 23:10 ч.
-  от "Славейков" - 23:10 ч.

Линия 11 - ЦГЧ - "Славейков"

- 22:05 ч.

Линия 12 - "Славейков" - ЦГЧ

- 22:05 ч.

Линия 15 - ЦГЧ - "Сарафово"

- от Автогара Юг - 23:00 ч.