Сряда, 14 Авг 2024
    
Камено

Камено е на път да се сдобие с Общ устройствен план

  30.07.2024 16:18  
Камено е на път да се сдобие с Общ устройствен план

 

Информационна среща се проведе вчера в Камено за разработването на нов устройствен план и за разширяване на територията на града и съставните селища.

Община Камено е на прага да се сдобие с Общ устройствен план, защото към този момент не разполага с такъв.  Сега са заложени в перспектива зони, точки и райони, които имат пряко отношение за развитие на местната икономика. Новият стратегически документ, който ще бъде разработен включва всички населени места в общината.

Към днешна дата има интерес за създаването на индустриална зона. На провелата се вчера среща в залата на Гражданска отбрана,  присъстващите бяха запознати с идейния проект на Общ устройствен план. Кметът Вардунски откри срещата, като подчерта колко важно е изработването на Общ устройствен план. Това ще даде планова основа и ще регулира бъдещи инвестиционни намерения.

Гражданите на Камено бяха приканени да се запознаят подробно с новия план за развитие на общината. Всеки жител има възможност да направи своите предложения в писмен вид, като ги подаде в Центъра за административно обслужване (ЦАО) – гр. Камено, ул. Освобождение 101. Предложенията ще се събират до 20.08.2024 г. След като бъдат събрани всички предложения и коментари, проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане, което ще гарантира, че всяко мнение и идея ще бъдат внимателно разгледани и взети под внимание, преди да бъде взето окончателното решение.

След приключване на процедурите по одобрение на плана и началото на реализация на инвестиционните намерения, Община Камено очаква да се постигне растеж в местната икономика чрез ръст на преките инвестиции, чрез създаване на индустриална зона, раздвижване на пазара на труда и разкриване на нови работни места.