Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бургас

Зелена светлина за паркинги по булевард „Мария Луиза“ получи общината

  30.07.2024 17:20  


Зелена светлина за изграждането на нови паркинги по булевард „Мария Луиза“ получи Община Бургас от местния парламент.

Общински съвет – Бургас гласува докладната, с която се иска от държавата прехвърляне на имотите в непосредствена близост до булеварда на общината. Става въпрос за тези от страната на железопътната линия.

„Това ще ни позволи да благоустроим тази проблемна територия, тъй като досега не беше наша собственост. Идеята е да облагородим цялото пространство, което е контактно на кв. “Възраждане”, като се изградят паркинги“, заяви кметът Димитър Николов.

Директорът на дирекция „Устройство на територията“ урбанист Николай Цоцомански обясни пред общинските съветници, че през последните месеци са водени разговори с НКЖИ, БДЖ „Товарни превози“ и БДБ „Пътнически превози“ и че от трите институции има положителни становища.

Проблемът с градското паркиране е характерен за всички по-големи градове и Бургас не прави изключение в това отношение. Поради това общинската администрация използва всички възможности, за да реши този проблем.

За разрешаването на този, свързан с недостатъчния брой паркоместа на територията на ж.к. „Възраждане“, Община Бургас предвижда да благоустрои територията, разположена западно от булевард „Мария Луиза“, с цел осигуряване на крайулични места за паркиране в участъка от улица „Сливница“ до булевард „Сан Стефано“.