Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Мнения Общество

Пеевски обвини Радев за разцепването на ДПС, ДБ – в заговор срещу Рая Назарян

  31.07.2024 11:13  
Пеевски обвини Радев за разцепването на ДПС, ДБ – в заговор срещу Рая Назарян

 

Шефът  на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски продължи задочната си война с президента Румен Радев и от парламентарните кулоари го обвини и за разцепването на партията си.

„Скоро ще разберете кой разцепи ДПС. Това е Мистър Кеш“, а на уточняващ въпрос потвърди, че визира  държавния глава. Според него в момента има ДПС на Мистър Кеш, „защото другите са пионки и ДПС на Пеевски“. Друго ДПС няма, другите са служители а Радев. Той командва всички“, каза депутатът.

Освен това президентът стоя и зад намеренията за смяна на председателката на НС Рая Назарян. „Вчера се опита през пионките си от ДБ да организира сваляне на шефката на парламента, по заповед на Мистър Кеш, които иска да се сложи удобен премиер по конституция за него. Най-важното е Копринков и Узунов да получат МВР“, каза още Пеевски.

През нов министър на електронното управление пък ПП- ДБ щели да получат ново ала-бала и нов МВР министър. Тайната малка партийка на Мистър Кеш ще я видите в парламента, трябва да влезе удобно като му свърши мандата, добави депутатът. А разговорите за свалянето на Назарян се водели по телефона – звънели „Божко Божанов и Христо Иванов“. „Христо Иванов не знам като какъв пазари смяната на шефа на парламента. Той нали е пенсионер?“, попита още Пеевски.

А за  призива, който ден по-рано Христо Иванов от ДБ отправи  за подкрепа на Доган срещу Пеевски, шефът на парламентарната група каза“ „Да се сетим какво правеше Иванов преди 4 г.Намели е компактен скут на Росенец, пие мазно турско кафе. Той обича да минава по скутовете. Преди 4 г. е било бутафория, той е родствено обвързан с Ахмед Доган“