Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бизнес Бургас

Трима бургазлии се борят за шефското място на Пристанищна инфраструктура

  31.07.2024 16:57  
Трима бургазлии се борят за шефското място на Пристанищна инфраструктура

Едва трима са кандидатите за поста генерален директор на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Това е първи конкурс от последните няколко години, в който има толкова малко кандидати.

Допуснати в конкурса са Ивайло Иванов, Диян Димов и Георги Събев.

Ивайло Иванов бе временно назначен на поста, след като транспортният министър Георги Гвоздейков освободи първия чужденец, заел шефското място в ДППИ – белгиецът Дирк Пергот, пише Меритайм.бг.

Иванов притежава бакалавърска степен по „Публична администрация“ и магистърска степен по „Финанси“ от Бургаския свободен университет и магистърска степен по специалност „Защита на националната сигурност, международно морско право и управление на риска“ от Варненския свободен университет, има  дългогодишен опит в ДП „Пристанищна инфраструктура“ като директор на Клон – териториално поделение „Пристанище Бургас“ и член на Управителния съвет на ДППИ.

Диян Димов е дългогодишен директор на държавния пристанищен оператор “Пристанище Бургас” ЕАД. Той бе освободен от поста в средата на месец май, като бе назначен малко известния Янко Мелконян.

Георги Събев е бивш генерален директор на предприятието, той бе освободен от заемано място в борда в края на миналата година.  Той бе назначен с протекциите на Костадин Бачийски, но след като Промяната паданаха от власт бе веднага освободен.