Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бургас

Етажен паркинг при Борисовата градина? Хипотетично е възможно

  31.07.2024 17:28  


„Хипотетично е възможно при Борисовата градина да има и подземен паркинг, и надземен в комбинация с парк, тъй като там имаме денивелация между двете улици. Това обаче са едни доста големи инвестиции, както и „Краснодар“ с тази разлика, че при пазара ще има и търговска част и ще продължат да се генерират и приходи, което е много важно, когато се правят такива големи инвестиции“, отговори на въпрос на „Черноморски фар“ заместник-кметът инж. Чанка Коралска във връзка с предложение на граждани подземен паркинг да има там, а не на пазар „Краснодар“.

Още 181 недоволни не искат етажен паркинг на „Краснодар“ и не предлагат добри алтернативи

Тя обясни, че администрацията възприема част от това, което казват хората и че обратната връзка е много важна.

„За нас тя носи позитиви от гледна точка на това, че се посочват негативните въпроси от гражданите, които разглеждат какво би допринесло изграждането на един такъв паркинг на „Краснодар“. Аз лично смятам, че за част от нещата имат право и ще ги вземем предвид. Други са малко пресилени“, каза ресорният заместник-кмет по строителство.

Инж. Коралска увери, че преди да се пристъпи към каквито и да е действия ще бъдат направени по-сериозни предпроектни проучвания, в които да се разкаже в подробности каква е идеята за конкретния терен.

Ще спъне ли подписка от 20 души желанието на 1612 за паркинг на „Краснодар“

„Така, че нека не отхвърляме с лека ръка всяко едно от предложенията, които сме направили в анкетата, защото те са потенциално възможни и ние затова сме ги предложили“, добави тя.

Промяна за ПУП на „Краснодар“ специално няма да е толкова съществена, защото и сега теренът е отреден за обществено обслужващи дейности.

„По-съществена ще е промяната в парцелите, които в момента са отредени за жилищно строителство. Т.е. там задължително трябва да се направи промяна, в която да се отреди, че е за етажен паркинг“, уточни инж. Коралска.