Сряда, 14 Авг 2024
    
Поморие

Стартира основен ремонт на физкултурния салон на СУ „Иван Вазов“ в Поморие

  01.08.2024 15:58  
Стартира основен ремонт на физкултурния салон на СУ „Иван Вазов“ в Поморие

Ден преди началото на месец август в двора на СУ „Иван Вазов“ се откри строителна площадка за пълна рехабилитация и основен ремонт на физкултурния салон. Предстои ремонт на покрива, саниране на сградата, освежаване на съблекалните, ново оборудване, подмяна на дограма и на осветителни тела.

След основния ремонт сградата ще намали необходимите разходи за отопление и ще бъде приведена в съответствие със съвременните стандарти и норми за енергийната ефективност.

Проектът е спечелен от СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие в партньорство с Община Поморие по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г,  Модул 2 „Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони“ на Министерството на образованието и науката. Стойността му е 600000 лева, със 100 % безвъзмездно финансиране по Програмата, приета с Решение на Министерски съвет.

С реализирането на проектните дейности се цели постигне по-благоприятна и ефективна среда за провеждане на часовете по физическо възпитание. След извършването на цялостен ремонт на физкултурния салон, ще се постигне по-пълноценно и оптимално обучение за учениците и ще се предостави по-голяма възможност за спортни дейности и здравословен начин на живот.