Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бургас Любопитно

Започва SPICE Music Festival - 2 и 3 август в Бургас

  02.08.2024 09:29  
Започва SPICE Music Festival - 2 и 3 август в Бургас


Община Бургас осигурява допълнителна паркинг зона за феновете на 90-те


2 и 3 август 2024 отново ще събере изпълнителите на най-големите хитове на 90-те и феновете им в района на Морска гара Бургас.

В първия фестивален ден – 2 август, на сцената на фестивала ще се качат 2 Unlimited, Haddaway, Fragma, Groove Coverage, KLF feat. GODDESS, Wanda Dee и Evi Goffin ex-Lasgo. А на 3 август атмосферата ще нажежат с хитовете си Panjabi MC, Captain Hollywood Project, E-Type, John Newman, Gareth Gates, David Tavare и Italo Brothers.
С цел осигуряване на подходящи условия и гарантиране сигурността на всички фенове на 2 и 3 август ще бъде обособена специална паркинг зона на ул. „Булаир“, в отсечката от ул. „Константин Фотинов“ до ул. „Цар Симеон I“ в диапазона от 16.00 до 08.00 часа. Паркинг зоната  ще работи и за концерта на Лени Кравиц на 6 август, отново от 16.00 до 08.00 часа на 7 август. Капацитетът й е за около 120 автомобила. 
За по-голяма безопасност временно ще бъде ограничено движението от кръговото кръстовище на хотел „Приморец"“ в посока Морска гара. Това ограничение ще бъде въведено от 08.00 часа на 1 август до 08.00 часа на 7 август, за да обхване дните и на двата музикални фестивала.От Община Бургас съобщават и, че за SPICE Music Festival и за концерта на Лени Кравиц могат да се ползват и другите паркинги в града - Паркинг "Гурко" , Паркинг "Опера", Паркинг "Трия Сити център", Паркинг "Кирил и Методий", Паркинг "Пиргос".
За удобство на всички меломани, които през настоящия уикенд ще посетят SPICE Music Festival, общинският превозвач "Бургасбус" ще осигури допълнителни курсове на линиите Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на петък срещу събота и в нощта на събота срещу неделя, като часовете на тръгване ще бъдат в 00:30 и 01:30 от начални спирки - терминалите в ж.к. "Меден рудник", ж.к. "Изгрев" и ж.к. "Славейков". В Бургас функционира и нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътници всяка нощ в интервала от 23.30 до 04.00 часа. Пътниците могат за удобство да ползват и мобилното приложение:  https://transport.burgasbus.info/, с което да следят в реално време графика на градския транспорт.    
 


Бургас Култура