Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Култура

„Бургас и морето 2024“ – Много хубави гласове и малко хубави песни

  02.08.2024 15:47  
„Бургас и морето 2024“ – Много хубави гласове и малко хубави песни

Силвия Шатърова

И така завърши седмицата на „Бургас и морето“. Два конкурса – нов на млади таланти и традиционен – и той с млади таланти. Публиката на традиционния се пообърка и не разбра на кой от двата присъства.

Много хубави гласове и малко хубави песни, така може да се обобщи традиционният конкурс. И да, права е Тони Димитрова в интервюто си пред „Черноморски фар“, че липсват такива и на селекционната комисия ѝ се налага да работи, както се казва с „материали на клиента“.

Като цяло сценографията и хореографията на конкурса за млади таланти бе на световно ниво и за нищо не говореше, че е сцена в Бургас, и още едно хубаво и свежо изпълнение –водещата Милена Маркова-Маца на традиционния конкурс. Тя показа класа, стил и поведение точно за такъв конкурс. Дано да я запазят и за следващото издание .

А конкурсът отдавна е забравил основната си цел – шлагерния си тон, многото хорови формации, които присъстваха, показаха добри вокални техники, но като че ли повече от една не би следвало да е във финалната вечер, защото слушателят се пита дали не е конкурс за хорово изпълнение.

И да, след всяко издание на „Бургас и морето“ се чуват реплики, че е слаб, че трудно песните ще останат в съзнанието, но бургазлии го харесват и го чакат отново до следващата година, когато пак ще отидат, за да видят има ли прогрес, или регрес.