Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Спорт

Бургаски футболен талант подписа с италианския ФК „Торино”

  05.08.2024 14:17  
Бургаски футболен талант подписа с италианския ФК „Торино”

ФК „Торино”, който играе в италианската Серия “А”, и ФК „Звезденбург” официално обявиха трансфера на младия играч Борислав Пенков, роден през 2008 г.

Директорът на бургаския клуб Петър Алексиев сподели, че контакта с „биковете“ е бил осъществен със съдействието на мениджъра Пламен Пейчев. Така Боби е бил изпратен на проби в края на миналата година. Отличното му представяне пред скаути, треньори и директора на академията на ФК „Торино“ г-н Руджеро Лудерняни е довело до щастливата развръзка. Младият играч е категорично одобрен за трансфер и договорът вече е факт.

Първите години на Боби са преминали в школата на ДФК „Звездичка“ – Бургас. След това играе в „Черноморец“. Впоследствие в „Звезденбург“. Именно с техния екип участва през следващите 3 сезона в елитните групи на България U15 и U16.

Сега Борислав Пенков иска да се докаже в Италия и да заслужи място в националния отбор на България.

„Никога не съм се съмнявал в успеха на Боби. Вярвам, че успяхме да го подготвим за това високо ниво и скоро всички ще се уверят в това. В нашата школа има много таланти, на които също ще дадем шанс и възможност за изява зад граница.“, сподели Петър Алексиев.

“Благодарен съм на моя клуб, на Петър Алексиев и на треньорите, с които съм работил, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да изляза да играя в голям клуб в чужбина. Тук в Италия е страхотно. Има всички мечтани условия за един млад играч. Ще дам всичко от себе си да се докажа в Торино и винаги ще бъда готов да се върна да играя за България, това е моята мечта! Моето послание към младите футболисти от Бургас е: Вярвайте в своите възможности! Пожелавам ви успех и само „Звезда“!“, казва Борислав Пенков.