Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Мнения

Рая Назарян отказа на Радев, няма да е служебен премиер

  05.08.2024 16:09  
Рая Назарян отказа на Радев, няма да е служебен премиер

Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери. Това заяви Рая Назарян след срещата с президента Румен Радев. Председателят на 50-ото Народно събрание разговаря с държавния глава в качеството си на един от политиците, които по Конституция може да бъдат назначени за служебен министър-председател.

"С президента проведахме съдържателен и дълъг разговор по всички теми от дневния ред на обществото. Обсъдихме като важна и добра тенденция връщането на добрия диалог между партиите и се обединихме около тезата, че той трябва да продължи и в предстоящата предизборна кампания", подчерта Назарян. 

По думите ѝ двамата са разговаряли и за нейното "евентуално съгласие за приемане на поста  служебен премиер". "Пред държавния глава препотвърдих моята позиция отпреди няколко дни. А именно, че ярки политически фигури няма да допринесат за добрия тон и диалога между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес", категорична беше Назарян. 

Тя подчерта, че "ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали политически формации и ще се бори за честна победа".