Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бургас Култура

Концертите в един ден на Веско Маринов и Лени Кравиц вдъхновиха родния гений

  06.08.2024 13:02  


Георги РУСИНОВ

 

Голям ден в Бургас е днес! Две звезди излизат на сцена по едно и също време, на две различни локации. Първият е любимецът на народа Веселин Маринов, който не пропуска повод да напълни Летния театър в Бургас, всяка година по няколко пъти.

Още на 17 юли билетите за концерта на Веселин Маринов в Летния театър в Бургас свършиха, а местата са 2 500. Родната звезда на естрадата е на турне по Черноморието и снощи при огромен интерес премина концерта му в Царево, а преди това в Созопол и Поморие, където отново донесе радост на почитателите си с хитовете и с песни от новия албум.

Има ли повод Лени Кравиц да се притеснява, че няма да събере достатъчно публика по същото време на Морска гара, където ще представи на живо новия си албум Blue Electric Light? Едва ли, но това не спира родния гений в хумора да ражда бисер след бисер по темата.

Началото го даде издателят и публицист-Любен Дилов-син, който винаги е остроумен по теми на деня.

„Не! Още не е зараснала раната от 2016 -а година, когато съвпаднаха концертите на Слави Трифонов и Миле Китич и сега това! „О, спи ли Бог? О, Бог не види ли?“, избухна депутатът -издател в емоционален пост във Фейсбук.

Снимка на двете звезди  се върти из социалните мрежи, като феновете на българската  са призовани да сложат „Сърце“ под нея, а тези на американския рокаджия – „Палец“. Не е случайно, че най-много са реакциите със „Смеещо човече“.

Зевзеци коментираха, че поради факта, че официално от щаба на Веселин Маринов са обявили, че билетите са разпродадени, той започнал да изпраща своите фенове в подкрепа на Лени Кравиц, който пък от своя страна предлагал в последния момент да си разменят сцените, за да може останалите без билети фенове на Маринов да се съберат на Морска гара. Друга хумореска, която се върти из мрежата е, че  феновете на Лени Кравиц са готови да предостъпят своите билети срещу тези на българския изпълнител.

Разбира се, всичко това е в добрия и шеговит тон. Реално двамата изпълнители имат в по-голямата си част различна публика и сценарият, в който някой трябва да избира между концерт на Веселин Маринов и Лени Кравиц е почти невъзможен.

Случайно, ако има такива, то със сигурност биха избрали американската звезда, който не е толкова достъпен по нашите географски ширини. Това ще му е четвърти концерт у нас, а в България едва ли е останала сцена, на която Веселин Маринов да не е пял.