Сряда, 14 Авг 2024
    
Царево

Рибният фест отново се завръща в Царево

  07.08.2024 12:02  


Традиционният Рибен фест, който Община Царево организира, отново ще зарадва жители и гости на Южното Черноморие на 7 септември. Голямото забавление в края на лятото ще се случи на Пристанище Царево и ще започне още по обяд.
Кулинарни състезания за приготвяне на рибена чорба, атрактивно кулинарно шоу от Ути Бъчваров и страхотна музика за всеки вкус ще бъдат сред акцентите на фестивала. Разбира се - ще има и впечатляващо пиротехническо шоу, както и гръцко парти със Стелиос Петридис и неговата група
Рибеният фест в Царево се организира повече от десетилетие като е прекъсван само два пъти - заради COVID-ограничения и заради опустошителните наводнения през миналата година. Организаторите взеха решение фестивалът да се възобнови още тази година, помнейки случилото се, но и давайки сигнал, че заедно трябва да превъзмогваме трудностите и да излизаме по-силни от предизвикателствата. Затова и някои от артистите, планирани за миналогодишното издание на Рибен фест Царево, потвърдиха участието си тази година.
Сред тях е култовото рап-дуо Ъпсурт. Ицо Хазарта и Венци са готови да представят най-големите си хитове, както и нови песни на единствената сцена във водата. Група P.I.F. се завръща на фестивала, няколко години след като фронтменът Димо направи една от последните си големи изяви пред публика, преди да ни напусне заради COVID-19. Гост-вокалистите на групата в момента са обичани изпълнители като Никица, който помним от "Гласът на България" и победителят в "Като две капки вода" Владимир Михайлов.
Разбира се, част от програмата ще бъде и традиционният Вело-поход. Организаторите са подготвили и още една изненада, която ще бъде обявена в дните преди фестивала.
Традиционно, Рибен фест Царево привлича гости от цялата страна. Към момента все още има свободни места за нощувки в Царево и региона, а прогнозите за времето в дните около събитието са повече от добри.
"Рибен фест Царево 2024 може да се превърне в исторически по още една причина - амбицията ни е догодина събитието да се разшири и от догодина да е в нов, обогатен и още по-атрактивен формат", заявява кметът на Царево Марин Киров. Част от новата посока, по която тръгва фестивалът, е обновената му визуална идентичност, която всички могат да видят на официалната страница на Рибен фест Царево във Фейсбук - https://www.facebook.com/ribenfesttsarevo

 

--

--