Сряда, 14 Авг 2024
    
Созопол

Кои са ангелите пазители на пострадалото в Созопол дете?

  07.08.2024 16:15  
Кои са ангелите пазители на пострадалото в Созопол дете?

9-годишното детенце, което пострада при инцидент с почистващ пясъка трактор на централния плаж в Созопол е в тежко, но стабилно състояние, съобщиха от „Пирогов“, където малкият бе транспортиран по спешност от УМБАЛ-Бургас със самолет „Спартан“.

Преди да стигне изобщо до бургаската болница обаче, пострадалото момче е получило изключително важна първа помощ от дежурния екип в Спешния център на Созопол. Кметът на Зидарово Христо Бардуков реши да сподели за отличната работа на невидимите спасители, както ги нарича.

„Екип, който чисто човешки взема най-адекватните решения, за да имаме надежда за живота на малкия ни съгражданин. Ако можех бих викал имената им от радост и възхита. Това са шофьорът на линейката Кирил и неговата съпруга, парамедик, и заместник-директор на Комплекс за социални услуги и здравеопазване - Община Созопол Румяна. Едно от любимите ми семейства в Созопол, сем. Вълчеви. Винаги съм се възхищавал на хора отдали живота си за добруването на другите, за живота и здравето на другите“, пише Бардуков.

По тяхно настояване реанимационна линейка тръгва от Бургас, за да ги пресрещне на Отманли, за да може пострадалото дете да стигне по-бързо до „Реанимация“ в УМБАЛ-Бургас.

„Детето е поето и историята вече я знаете. Остава да се молим за щастливата развръзка до край. И семейството на младежа, да посрещнат щастливи празниците на Коледа и всички други. А Руми и Киро все така с усмивка ще подминават хейтовете и обидите по форумите по адрес на Бърза помощ, пожарна, полиция и кой ли още не. А аз ще вярвам, че във всеки дом отглеждаме поне една Румяна или Кирил и че надежда за добруването на света ни има“, посочва още кметът на Зидарово.

За медията ни потвърдиха, че бабата на детето е от Созопол и затова семейството му е било на почивка в морския град.