Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бургас

ВМС отбеляза 145 години от създаването си

  07.08.2024 17:38  
ВМС отбеляза 145 години от създаването си

Днес военнослужещите от военните формирования от състава на ВМС, дислоцирани във Военноморска база - Бургас тържествено честваха 145 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

Празникът започна с ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка в Приморски парк в Бургас.

След това във Военноморска база Бургас, в тържествена обстановка бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се със своя професионализъм и инициативност. Награди бяха връчени от командира на ВМС контаадмирал Кирил Михайлов, от областният управител на Бургаска област Мария Нейкова, от името на кмета на община Бургас Димитър Николов, от името на кмета на община Созопол Тихомир Янакиев, от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков и командира на Военноморска база Бургас капитан I ранг Петър Петров.

На тържеството присъстваха и Сливенския Митрополит Арсений, отец Стилиян от град Черноморец, заместник-кметовете на община Бургас Михаил Ненов и Станимир Апостолов, кметът на Черноморец Росен Деспов и кметът на село Атия Румен Димитров. 

Атрактивен завършек на празника бе концертът на Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Георги Зайрянов за гражданите и гостите на град Бургас.