Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бизнес

Великобритания се затвърждава като пазар N 1 за Летище Бургас

  08.08.2024 10:37  


 

Тази година милионният пътник кацна на Летище Бургас с полет на easyJet от английската столица Лондон, затвърждавайки Великобритания като пазар №1 за морския аеропорт. Очаква се двуцифрен ръст на пътниците, спрямо 2023 година.

Авиокомпания easyJet вече 4 години изпълнява полети от/до Бургас, превозвайки близо 90 000 пътници. Тази година отбелязва ръст от 44%, оперирайки полети от 3 дестинации – Берлин, Лондон и Манчестър.

 От тях за първи път маршрутът Манчестър – Бургас ще бъде изпълняван до края на  октомври. През този летен сезон се изпълняват чартърни и редовни полети от общо 18 летища във Великобритания до Бургас, което е с 2 повече от миналата година.

С балони, празнично настроение, торта и шампанско, в присъствието на официални лица и медии, пътникът Пол Камерън, който бе милионният за този сезон, бе зарадван със специално брандиран за повода пътнически куфар, с който да посещава още много пъти Българското Черноморие.

Всички 185 пътници от пълния полет на easyJet от Лондон Гетуик,  бяха зарадвани с ръчно направени брандирани бисквитки, както и с мускали с българско лавандулово масло, пред погледа на г-н Станимир Апостолов – зам.-кмет на Община Бургас, който уважи събитието със своето присъствие и посрещна туристите заедно с г-н Васил Атанасов – директор на Летище Бургас.

„Бихме желали да засвидетелстваме признателността ни към всеки един гост, преминаващ през нашето летище, и 1-милионният пътник е идеална възможност да направим това със специално събитие. За всеки гост, пътуващ през нашето летище, искаме да осигурим позитивно изживяване. Благодарим много на нашия отдаден екип, че направи това събитие възможно! И благодарност към easyJet като един от нашите ключови партньори за тяхното доверие и растеж!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – д-р Франк Кванте.