Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бургас

Граждани в „Зорница“ си искат дърветата, Общината – няма да се премахват

  08.08.2024 12:23  
Граждани в „Зорница“ си искат дърветата, Общината – няма да се премахват

Георги РУСИНОВ

 

Граждани в бургаския комплекс „Зорница“ си искат дърветата. Те са се свързали с общинския съветник Мариян Иванов, тъй като са притеснени, че заради строителни дейности в близост до домовете им, ще бъде премахната дървесната растителност.

„Запазването на дърветата в градска среда би следвало да е приоритетна политика на всяка една администрация, предвид осезаемото повишаване на температурите, а именно наличието на такава растителност намалява температурата на повърхността на земята, редуцира праховото и шумовото замърсяване“, пише Иванов.

Той добавя, че в случая става въпрос за изместване на съществуващ водопровод и пита администрацията дали има издадено разрешение за премахването на дървесната растителност в посочения участък и ако да – колко броя дървета ще бъдат премахнати. В случай, че се премахва, Иванов пита ще бъде ли възстановена и с какви видове.

Заместник-кметът инж. Чанка Коралска е отговорила, че в посочения в питането имот е извършено изместване на съществуващ водопровод.

„Към момента не се предвижда премахване на дървесна растителност и няма проведена процедура и издадено разрешение“, пише заместник-кмета.