Сряда, 14 Авг 2024
    
Камено

Кметът на Камено награди момче за доблестна постъпка

  08.08.2024 14:55  
Кметът на Камено награди момче за доблестна постъпка

Кметът на община Камено Жельо Вардунски, директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Михаил Георгиев – РУ-Камено наградиха 15-годишния жител на Камено Иван Иванов Маринов.

Наградата се връчва за благородната му постъпка, която е достоен пример за проявено обществено поведение и доблест и ще напомни на хората да изпълняват своя граждански дълг. На 6 август 15-годишният Иван Маринов намира в Камено мобилен телефон – смартфон Apple iPhone-13 и го предава на служители на РУ – Камено, за да бъде върнат на собственика. Полицаите реагират своевременно, установен е собственикът и телефонът му е предаден с разписка. Действието на това младо момче е пример за добро възпитание и висок морал и дава пример на околните. Намереният смартфон е скъпа вещ, но въпреки това Иван Маринов не е взел телефона, а е направил това, което е редно в този случай – да уведоми полицейските служители и да предаде намерената вещ. Началникът на РУ „Полиция“ – Камено Михаил Георгиев и директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов връчиха на Иван Маринов полицейска значка и подаръчен ваучер, а кметът на община Камено Жельо Вардунски подари на младия си съгражданин плакет, подаръчни ваучери и писалка за отлични оценки. Градоначалникът благодари на родителите на детето за доброто семейно възпитание и високите морални ценности, които Иван притежава.

"Постъпката на Иван е пример за честност и отговорност, които са важни ценности в нашето общество. Надявам се, че неговият жест ще вдъхнови и други млади хора да следват примера му и да проявяват доброта и съпричастност. Действията на този млад човек са доказателство, че ценностите като почтеност и ангажираност са важни за младото поколение," каза кметът Вардунски.