Сряда, 14 Авг 2024
    
Царево

Седем важни проекта на Царево получиха държавни пари

  09.08.2024 12:42  
Седем важни проекта на Царево получиха държавни пари

Община Царево добави още седем обекта от важно местно значение в списъка с обекти по държавния бюджет и програмата за инфраструктурни обекти 2024/2026 г.

Досегашните обекти, които община Царево успя да защити и част от които вече се изпълняват са: нов водопровод за с. Варвара (изпълнява се); основен ремонт на пътя за с. Бродилово (изпълнява се); изграждане на многофункционална спортна зала в гр. Царево (предстои провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител); проектиране на пречиствателни съоръжения в с. Варвара и с. Синеморец (предстои провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител).

Новите обекти, за които администрацията кандидатства и бяха одобрени в списъка към държавния бюджет са както следва: проектиране на подмяна на водопроводната мрежа в с. Кости, с. Бродилово, с. Изгрев, с. Българи; проектиране на нова сграда на СУ „.Н.Й.Вапцаров", проектиране на два социални центъра за възрастни хора и хора с физически увреждания.

Предстои подписване на споразумения с Министерство на регионално развитие и благоустройството за финансовото обезпечаване на новите обекти, приети от Народно събрание.