Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Мнения Спорт

Олимпийската шампионка Стефани Кирякова с разтърсващо послание към Боряна Калейн

  10.08.2024 17:23  
Олимпийската шампионка Стефани Кирякова   с разтърсващо послание към Боряна Калейн

„Олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Стефани Кирякова публикува във Фейсбук разтърсващо послание към новата героиня на България Боряна Калейн. Тя се представи феноменално и спечели сребърен медал в многобоя на Олимпийските игри в България с което хвърля цялата страна в щастие и възторг. Ето какво написа Кирякова:

Един ден се прибрахме в София след тежко състезание. Всички бяхме изключително изморени от дълги часове тренировки, състезание и полети със самолети. Всеки бързаше да се прибере вкъщи, за да си почине. Аз стигнах до националната база “Раковски”, защото живеех в стая там. По някаква причина слязох до празната зала, а вътре беше Боряна Калейн. Вместо да се прибере у тях, тя се беше преоблякла в тренировъчно облекло и сам самичка отработваше грешки, които беше допуснала на въпросното състезание. За нея нямаше умора, болка или нещо, което да я отдалечи от целта ѝ. В този ден разбрах със сигурност, че ще спечелиш олимпийски медал, защото притежаваше нещо много рядко. Тогава ми послужи като пример и вдъхновение, а на следващата сутрин беше отново на тренировка.

Да, тя имаше своя горчив опит в Токио, но не се предаде! Толкова съм щастлива за теб, Бубе! Благодаря ти за емоциите днес!“

Днес ансамбълът ни спечели четвъртото място.