Сряда, 14 Авг 2024
    
Култура Созопол

Журналистката Дияна Бедросян се завръща към първата си страст-рисуването

  12.08.2024 13:35  
Журналистката Дияна Бедросян се завръща към първата си страст-рисуването

Първа нейна изложба  ще бъде открита днес в Созопол

 

„Спонтанно“ е името на първата изложба на журналиста и редактор от Дарик радио – Дияна Бедросян. Над 20 картини ще бъдат изложени от днес до 22 август в Историческия музей на Созопол.
Изложбата, в която са включени творби графика и живопис, ще бъде открита от 18.00 часа днес пред сградата на Музея в непосредствена близост до Античния театър в стария град.


„Ако се запитаме, кое е най-характерно за Дияна Бедросян, първото впечатление е нейната артистичност. Тя не е показна, фалшива и престорена, а се усеща като своеобразна аура, която я обръща“, пише за автора, проф. Светозар Бенчев, директор на филиала на Художествената академия в Бургас.
Започнала своя творчески път от паралелката по изящни изкуства към училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас, преминавайки през различните журналистически форми, Дияна Бедросян прави завръщане към първата си страст – изобразителното изкуство.
По време на откриването ще бъде представен един млад автор от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, Бургас, както и анонс към премиерата на новата книга на журналиста Екатерина Капрова.