Сряда, 14 Авг 2024
    
Поморие

Парк „Патриарсите на Анхиало“ ще се появи около Поморийския манастир

  12.08.2024 17:22  
  Парк „Патриарсите на Анхиало“ ще се появи около  Поморийския манастир

Областният управител проф.д.н. Мария Нейкова днес посрещна в кабинета си Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Арсений, кмета на община Поморие Иван Алексиев и протоиерей Атанас Чулаков – игумен на манастир „Свети Георги Победоносец“ в Поморие. Повод за срещата бе идейният проект на Община Поморие за създаване на парк „Патриарсите на Анхиало“ в пространството срещу манастира.

Кметът Иван Алексиев представи концепцията и детайли относно локацията на сградата и прилежащите терени. Проектът срещна одобрението на проф. д.н. Нейкова и владиката, като идеята бе надградена с предложение за реконструкция и обновяване на портала на светата обител, изграждане на по-висока ограда и цялостно облагородяване на пространството във и около храма.

„Желанието ми е да превърнем това място в оазис за миряните!“, сподели Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Арсений.

Предстоят срещи с архитекти и проектанти, представяне пред обществеността, организиране на благотворителни инициативи и откриване на дарителска сметка.

„Навсякъде има млади хора и хора с отношение, които вероятно биха искали да дарят или да допринесат за храма. Вярвам, че тези наши идеи и добри намерения ще се реализират с общи усилия и вяра“, сподели областният управител проф. д.н. Нейкова.