Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Бургас

Ваканционно настроение в БСП – Бургас, чакат началството да каже за изборите

  13.08.2024 11:37  
Ваканционно настроение в БСП – Бургас, чакат началството да каже за изборите

 

Дона МИТЕВА

Националният съвет взе решение БСП да се яви на предстоящите парламентарни избори в коалиционен формат. Това съобщи пред БТА временно изпълняващият функциите на председател на "БСП за България" Атанас Зафиров след заседанието на Националния съвет на партията, което бе в събота.

Името на коалицията ще определи вида и посланията на кампанията. До момента 15 партии са заявили готовност да се включат, като според Зафиров те може да стигнат и до 20.

Сведено до ръководствата на местните структури на БСП, които подобно на народните представители традиционно в август си почиват меко казано означава изчакване.

Потърсен за коментар Живко Господинов, който смени последно избрания общински лидер Паруш Парушев, след като бе временно отстранен като председател и бе върнат на поста от временното ръководство на партията, коментира лаконично: „Чакам решенията на НС на БСП. Официална кореспонденция с решенията се изпраща на областните координатори, които я свеждат до знанието на общинските председатели“.

Господинов се надява в тази кореспонденция да намери отговорите на въпроси като например дали бившият депутат Николай Тишев, който бе в открита война с Корнелия Нинова ще бъде добре приет в ръководните редици на партията или пък всички онези, които бяха изключени за „заслуги“ подновяват членството си.

Явно такава кореспонденция още не е дошла или не се обявява публично, а се осмисля от ръководните кадри.

Същевременно със столетницата тук в Бургас се готвят да влязат в контакт граждански сдружения и партии, които нямат нищо на против да се обединят, вярвайки, че тя не е загубила силата си на ракета носител и че обединението ще донесе и по-добри резултати на изборите, които чукат на вратата.

Факт е това, че общинските организации трябва да направят своите номинации в кратко време, така че директивите трябва да бъдат спуснати навреме.