Четвъртък, 15 Авг 2024
    
Култура

Дияна Бедросян сбъдна мечтата си „Спонтанно“ в Созопол, следва среща с публиката и в Бургас

  13.08.2024 15:56  
Дияна Бедросян сбъдна мечтата си „Спонтанно“ в Созопол, следва среща с публиката  и в Бургас

Първата изложба на журналиста Дияна Бедросян „Спонтанно“ беше открита в Археологическия музей в Созопол при голям интерес. Въпреки, че за нея беше съобщено само два дни по-рано, много приятели и колеги на Дияна я отрупаха с цветя и комплименти за чудесните картини.

Пръв художничката поздрави директорът на Общинския културен институт и на Археологическия музей Димитър Недев. Според Бедросян, той е човекът, който е бил двигател на тази инициатива. „Дияна е чудесен журналист и сега ни се представя в другата си същност – като художник с откровени художествени творби. Те са с прекрасно чувство за композиция, много спонтанни и откровени“, каза Димитър Недев.

„С удоволствие се насладих на творбите на Дияна. Явно писането и рисуването вървят ръка за ръка, защото освен, че е много добър журналист, тя е и невероятен художник“, така кметът Тихомир Янакиев поздрави Дияна Бедросян.

С типичната си скромност Дияна предпочете да не говори за картините си, а да представи младия цигулар Виктор Петров, който създаваше настроение на събитието. Тя анонсира и премиерата на стихосбирката на колегата си журналист и ПР на Община Созопол Екатерина Капрова „Това си е между мен и Господ“, която ще се състои на 26 септември в Дома на писателя в Бургас. Там отново ще бъдат изложени картините на Бедросян и ще могат да се видят и от публиката в Бургас.

34 живописни и графични платна бяха подредени в залата на музея под мотото „Спонтанно“.

„Ако се запитаме, кое е най-характерно за Дияна Бедросян, първото впечатление е нейната артистичност. Тя не е показна, фалшива и престорена, а се усеща като своеобразна аура, която я обръща“, пише за автора, проф. Светозар Бенчев, директор на филиала на Художествената академия в Бургас.

Започнала своя творчески път от паралелката по изящни изкуства към училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас, преминавайки през различните журналистически форми, Дияна Бедросян прави завръщане към първата си страст – изобразителното изкуство и очевидно го прави по чудесен начин.