Четвъртък, 15 Авг 2024
    

Връчиха сертификатите на обучителите по програмата „Coding Kids Burgas“

  15.08.2024 17:43  
Връчиха сертификатите на обучителите по  програмата „Coding Kids Burgas“

 

Учениците от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се включиха през пролетта и лятото като обучители на малките участници в общинската програма за програмиране „Coding Kids Burgas“, днес получиха своите сертификати и ваучери в заседателната зала на Община Бургас.

„Благодаря ви за това, че през пролетната и лятната ваканции отделихте от времето си, за да споделите вашите умения и спечелихте искреното възхищение на своите малки приятели. Надявам се това да ги обучавате на програмиране да ви е донесло удоволствие и на вас и съм сигурен, че и вие сте научили нещо ново през това време“, сподели зам.-кметът по образование Михаил Ненов, след което им връчи сертификатите за успешно преподаване по програмиране с програма Scratch.

Тази година като преподаватели в обученията се включиха общо 34 ученици от 8 до 12 клас в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

До момента за три години от стартиране на програмата „Coding Kids Burgas“ над 1000 бургаски деца преминаха успешно обучението, което се провежда на три различни локации – Международния конгресен център до Морска гара, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“.

Програмата Coding Kids Burgas, организирана от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, със съдействието на EPAM Systems Bulgaria и ИТ Таланти, има за цел да предостави възможност на всяко дете от Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането.