Петък, 16 Авг 2024
    
Несебър

НАП, Агенция „Митници“ и Община Несебър представиха съвместната кампания „Не сте сами“

  16.08.2024 15:40  
НАП, Агенция „Митници“ и Община Несебър представиха съвместната кампания „Не сте сами“

 

Днес в Артиум център се състоя събитие, организирано от Агенция „Митници“ и Националната служба за приходите и Община Несебър под надслов „Не сте сами“. Кампанията, която препълни зрителната зала на центъра с подрастващи, е насочена в превенция срещу зависимостите.

На децата бе представена презентация, в която детайлно и на разбираем език бяха разяснени рисковете от попадане в мрежите на  психическото  и физическо  пристрастяване към хазарт и  забранени субстанции. Направена бе демонстрация със служебни кучета, обучени да откриват наркотици, и на ръкопашни хватки за обезвреждане  и задържане на хора.

Голямата цел на институциите, които обединяват сили за  превенция, е посланието на кампанията „Не сте сами“ да стигне до най-широк кръг подрастващи; да разясни методите и механизмите на пристрастяване; да покаже, че избор винаги има; че младите хора не трябва да се страхуват или притесняват да кажат “не“ на живот в зависимости.

   Като част от кампанията, тази вечер от 20.30  часа, на сцената на крепостните стени в Несебър  концерт ще изнесат звездите на българската поп и рок музика Дара, Торино и Пашата, 100 кила и Б.Т.Р.