Петък, 16 Авг 2024
    
Бургас Любопитно

Вижте още една облагородена фасада на сив блок в Бургас

  16.08.2024 17:05  
Вижте още една облагородена фасада на сив блок в Бургас

 

Отпечатък от лапичка и разказ за погубено коте вдъхновяват трансформацията на едно сиво и потискащо пространство, превръщайки го в красиво и усмихнато място. Идеята е посрещната с подкрепа от общността, а многобройните снимки и разговори на място показват, че авторите са на прав път.

Авторите на най-новата преобразена с графити фасада на блок в ж.к. „Възраждане“ организират отново събитие на открито. То ще се проведе на 19 август, от 19:00 часа, пред самата сграда на бул. “Сан Стефано” №47 в ж.к. „Възраждане“.

Всеки желаещ да види творбите на живо и да се зареди с творческо вдъхновение е поканен. За доброто настроение и артистичен фон ще се погрижи DJ Ivo Happy, още познат като адв.Ивайло Найденов – главен юрист и съучредител на Сдружение „Посока Бургас“.

„Продължаваме да облагородяваме различни неугледни пространства за един по-красив Бургас. Да стимулираме и културния арт туризъм на едно съвсем друго ниво. Радвам се, че една моя 20 годишна идея намери съмишленици в лицето на “Посока Бургас”! Вече имаме и много  благодетели, който спомагат за тази кауза, а гражданите приемат с широка усмивка нашата мисия, което е доказателство, че вървим в правилната посока!“, казва Иван Янков – Esteo.

„Стъпка по стъпка ще променим изцяло градската среда в Бургас. Всичко се случва лавинообразно и интереса към този тип изкуство е огромен.“, коментира председателят на Сдружение „Посока Бургас“ арх. Емил Бурулянов.