Понеделник, 19 Авг 2024
    
Бургас

Шествие в памет на загиналите бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев

  19.08.2024 14:53  
Шествие в памет на загиналите бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев

На 25 август 2024 г., неделя, от 10.30 ч. ще се проведе пешеходно шествие, с което да се почете паметта на двамата полицаи, загубили без време живота си преди 2 години.

По време на дежурство на 25 август 2022 г. старши полицаи Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев, изпълнявайки дълга си в служба на обществеността на Бургас, се опитват да спрат преследван от органите на реда автобус със бежанци. При фаталния сблъсък двамата достойни мъже губят живота си.

Организатори на събитието са ОД на МВР Бургас и Фондация „Емил Шарков“, като целта на паметното пешеходно шествие е и да се наберат благотворително средства за каузата на фондацията, която е в полза на деца на загинали и починали служители от системата на МВР. Събитието се инициира от семейството на Атанас Градев – съпругата му и двамата му пораснали синове.

В деня, в който се навършват 2 години от кончината на полицаите, благотворителното пешеходно шествие стартира в 10.30 ч. с начална точка сградата на Областна дирекция на МВР Бургас, намираща се на бул. „Христо Ботев“, 46. Шествието ще продължи около 850 м. по бул. Христо Ботев и ще завърши на кръгово кръстовище „Трапезица“, където пред паметната плоча на Атанас Градев и Йордан Илиев ще се отслужи заупокойна панихида. Също така ще бъдат положени цветя и венци от включилите се полицейски служители, граждани и гости на Бургас.